معرفی رشته تکنولوژی معماری مهندس ايتاليايي پير لوئيجي نروي اعتقاد داشت كه معماري تركيبي از فناوري و هنر است. در كليساهاي دوران گوتيك، تركيب فناوري و زيباييشناسي به قدري كامل بود كه جنبههاي مربوط به ساخت از جنبههاي معماري آن قابل تفكيك نبود. از قرون وسطي تاكنون، همواره معماران و سازندگان ساختمانها، راهكارها، شيوهها و مصالح جديدي را براي ساختمان و تركيب سازه با معماري به منظور رسيدن به راهحلهاي بديع و نو اختراع كردهاند.
موضوعات مرتبط: مهندسی نقشه کشی ، مهندسی نقشه کشی ساختمان(معماری) ، ،
برچسبها:
این رشته هم اکنون در سطح جهانی دارای بازار کار فراوانی است و به علت نوپا بودن و همچنین به علت آن که دارای زمینههای کاری متفاوت و متنوعی است، هنوز بازار کار آن اشباع نشده است. توجه به این نکته حائز اهمیت است که تا ۵ سال پیش، این رشته تنها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری وجود داشته است و به تازگی در مقطع کارشناسی نیز فعالیتهایی صورت گرفته است، بنابراین با بازار کار اشباع از نیروی کار مواجه نیستیم.
موضوعات مرتبط: مهندسی نقشه کشی ، مهندسی نقشه کشی ساختمان(معماری) ، ،
برچسبها:
شهرسازی و گرایش های متنوع آن تقريباً يك رشته علمي جديد است كه ريشه هاي آن را بايد در پاره اي علوم كاربردي از قبيل معماري، معماري چشم انداز، مهندسي عمران و علوم اجتماعي و رفتاری دانست. دپارتمانهای آموزش شهرسازي در طول قرن گذشته در سراسر دنیا بر دامنه اي از تخصص هاي متفاوت متمركز شده اند که از آن جمله اند: مدل تئوري محور، رويكرد برنامه ريزي فيزيكي و طراحي محور و اخيراً رويكرد انتقادي ساختار گرايانه. تفاوت در رویکردها ، بخشي متأثر از تفسيرهاي متفاوت از ماهیت شهرسازی و بخشي ناشي از ميان رشته اي بودن اين تخصص است . با این حال، شهرسازی معمولاً بعنوان رشته اي كه فاقد تئوري ها و سنت هاي خاص خود است بحساب می آید.
موضوعات مرتبط: مهندسی نقشه کشی ، مهندسی نقشه کشی ساختمان(معماری) ، ،
برچسبها:
معماری منظر رشته ای است که از لحاظ آموزش آکادمیک در کشور ما عمر کوتاهی دارد و هنوز جایگاه واقعی خود را در فرهنگ عمومی و جامعه حرفه ای به دست نیاورده است. علت این امر را می توان در عدم ارائه تعریفی جامع از آن برای عموم، مشخص نبودن حوزه فعالیت آن و تداخل رشته های وابسته جستجو کرد.
موضوعات مرتبط: مهندسی نقشه کشی ، مهندسی نقشه کشی ساختمان(معماری) ، ،
برچسبها:
حجم عظیم سرمایه گذاری کشور در صنعت آب به ویژه در موضوع سدهای واقع بر رودخانه ها و تهدید سرمایه های مذکور توسط سیلاب، آب بردگی دریا و رسوبات حاصل از فرسایش توسط حوضه های آبریز، لزوم تربیت نیروی انسانی متخصص در این زمینه را نشان می دهد. هدف این رشته نیز تربیت چنین افرادی است.
موضوعات مرتبط: عمران رودخانه ، ،
برچسبها:
این رشته با دو گرایش : "عمران آب و فاضلاب" و "تأسیسات (مکانیک) آب و فاضلاب " طیف وسیعی از موضوعات دو حوزه آب و فاضلاب را در بر می گیرد. مواردی از قبیل: کنترل کیفیت منابع آب، فرآیندهای مختلف تصفیه آب و فاضلاب،شبکه های انتقال و توزیع و تصفیه خانه های آب، شبکه های جمع آوری آب های سطحی و فاضلاب و تصفیه خانه فاضلاب، استفاده از فاضلاب های تصفیه شده و تجزیه و تحلیل اثرات زیست محیطی ناشی از آن و مدیریت ادارات آب و فاضلاب شهرها از مهمترین این موارد است.
موضوعات مرتبط: عمران آب و فاضلاب ، ،
برچسبها:
امروزه رشته های مختلفی با رویکرد حفاظت از محیط زیست راه اندازی شده اند. یکی از شاخص ترین این رشته ها مهندسی عمران محیط زیست است که از گرایش های مهندسی عمران محسوب می شود.
مهمترین وظیفه متخصصین این رشته نظارت بر اجرای پروژه های زیست محیطی است. از جمله این پروژه ها می توان به: شناخت و کنترل آلودگی منابع آب، خاک و هوا- طراحی تأسیسات آب و فاضلاب شهری و روستایی- کنترل آلودگی های حاصل از مواد زائد جامد و برنامه ریزی و مدیریت طرح های زیست محیطی اشاره کرد.
موضوعات مرتبط: عمران محیط زیست ، ،
برچسبها:
با توجه به نقش حیاتی آب در جوامع بشری و خصوصاً در کشوری نظیر ایران که از جمله مناطق خشک محسوب می شود، صنعت آب در ایران را باید در زمره صنایع مادر به حساب آورد.
دورۀ کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت منابع آب به منظور تربیت متخصصانی تدوین شده است که بتوانند در زمینههای شناخت منابع آب و کنترل و بهسازی کیفیت منابع آب، نیازهای آبی،ذخیره، کنترل و انتقال، انحراف و توزیع آب اطلاعات لازم رابه دست آورند و در مراحل مختلف طراحی، نظارت و مدیریت پروژههای آب کار کنند.
موضوعات مرتبط: عمران-مهندسی و مدیریت منابع آب ، ،
برچسبها:
گرایش حمل و نقل یکی از گرایش های اصلی رشته مهندسی عمران در مدارج تحصیلات تکمیلی است که دارای نقاط اشتراک بسیاری با گرایش راه و ترابری است. موضوعات تحت پوشش گرایش حمل و نقل را در یک تقسیم بندی کلی می توان به چهار دسته کلی حمل و نقل دریایی، ریلی، هوایی و جاده ای تقسیم نمود.
هدف از این دوره تربیت افرادیست که دارای تواناییهای لازم جهت برنامه ریزیهای حمل و نقل ملی ، منطقه ای و شهری و طراحی سیستمهای حمل و نقل شهری و بین شهری باشند.
موضوعات مرتبط: عمران حمل و نقل ، ،
برچسبها:
این رشته به طراحی سازههای مختلف دریایی مانند انواع سکوها، اسکلهها و تأسیسات و تجهیزات بندری می پردازد.
هدف این رشته آموزش افرادی است که با شناخت کافی از اصول طراحی سازه ها و نیز آشنایی با سازه های دریایی، دارای تواناییهای لازم جهت طراحی و نظارت بر اجرای پروژه های تخصصی این گرایش بوده و ضمناً توان تحقیقاتی کافی جهت حل مسائلی که در این زمینه ها با آن روبرو می شوند را دارا باشند.
موضوعات مرتبط: عمران سواحل، بنادر و سازه های دریایی ، ،
برچسبها: